Les 10 claus de la lactància materna

by
  1. Alleta tan aviat com puguis. La majoria de nadons estan disposats a mamar durant la primera hora després del part, quan l’instint de succió és molt intens. Alletar aviat facilita una correcta col·locació del nadó al pit.
  2. Ofereix-li el pit molt sovint, nit i dia. Fes-te a la idea que passaràs molt temps alletant el nadó durant les seves primeres setmanes de vida. Un nounat normalment mama entre 8 i 12 vegades en 24 hores. No miris el rellotge i dóna-li el pit cada vegada que el busqui o plori, sense esperar que “li toqui”. D’aquesta manera establiràs una bona producció de llet.
  3. Assegura’t que el nadó succiona de manera eficaç i en la postura correcta.
  4. Deixa que el nadó mami tot el que vulgui del primer pit, fins que el deixi anar. Després, ofereix-li l’altre; a vegades el voldrà i a vegades no. D’aquesta manera, el nadó prendrà la llet que es produeix al final de la presa, rica en greixos i calories, i se sentirà satisfet.
  5. Com més mama el nadó, més llet produeix la mare. És important respectar l’equilibri natural i deixar que el nadó marqui la pauta, mamant a demanda. No cal sentir el pit ple; la llet es produeix principalment durant la presa, gràcies a la succió que fa el nadó.
  6. Evita els biberons “d’ajuda” i de sèrum glucosat. La llet artificial i el sèrum omplen el nadó i minen el seu interès per mamar; això li fa minvar la succió i, per tant, la mare produeix menys llet.
  7. Evita el xumet, almenys durant les primeres setmanes, fins que la lactància no estigui ben establerta. Un nounat ha d’aprendre bé com mamar del pit, i les tetines artificials com el biberó o el xumet poden dificultar-li l’aprenentatge.
  8. Recorda que un nadó també mama per altres raons, a més de la gana, com poden ser la necessitat de succió o de consol. Oferir-li el pit és la manera més ràpida de calmar el nadó.
  9. Cuida’t. Necessites trobar moments de descans i centrar la teva atenció més en el nadó que no pas en altres tasques que pot fer algú altre. Demana ajuda a les persones properes.
  10. Busca suport. A Sant Feliu de Llobregat, el teu grup de suport és  Alletem https://alletem.wordpress.com/
© La Lliga de la Llet Internacional 2005

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


<span>%d</span> bloggers like this: