El reglament de meses electorals no garanteix el dret a la lactància

by

Aquesta setmana s’han començat a enviar les citacions per formar part de les meses electorals per al proper 20 de novembre. Si t’han citat i ets mare d’un nadó de fins a nou mesos, sàpigues que pots excusar-te de complir amb l’obligació ciutadana de formar part de la mesa electoral.

Pots consultar aquí el reglament i totes les especificacions concretes de cada cas.

Malauradament, amb aquest reglament no queda cobert tot el període d’alletament, que, segons les recomanacions de l’OMS i de l’UNICEF, s’hauria de perllongar fins almenys els dos anys de la criatura.

Des d’Alletem volem manifestar que:

– Un nadó que lacta a demanda no pot estar separat de la seva mare totes les hores que dura una jornada electoral. No es tracta només d’alimentació sinó també del trauma que suposa la separació.

– Una mare que alleta el seu fill ha de poder fer-ho de manera regular per tal d’evitar possibles inflamacions al pit. Formar part d’una mesa electoral pot alterar aquesta regularitat.

– Ens sembla arbitrari el barem dels nou mesos d’edat del nadó  per decidir si una mare queda exempta o no d’assistir a la mesa electoral. Creiem que seria més respectuós fixar aquesta data als dos anys, o bé al final de la lactància.

Des d’aquí emplacem les autoritats competents a revisar el reglament de meses electorals per tal de garantir el dret a la lactància de mares i nadons.

Etiquetes: , , , , ,

Una resposta to “El reglament de meses electorals no garanteix el dret a la lactància”

  1. El reglament de meses electorals no garanteix el dret a la lactància materna // la tafanera Says:

    […] El reglament de meses electorals no garanteix el dret a la lactància materna alletem.wordpress.com/2011/10/31/el-reglament-de-meses-elect…  per victor fa 5 segons […]

Deixa un comentari